Kurjenlinna, Turku

Turun Kurjenmäen alue muodostaa rakennustaiteellisesti ja sosiaalihistoriallisesti ainutlaatuisen kokonaisuuden, joka on olennainen osa itäisen Turun kaupunkikuvaa. Kurjenlinnan kokonaisuus muodostuu neljästä suuresta ja muutamasta pienemmästä uusrenesanssityylisestä kivirakennuksesta. Aluetta on alettu rakentaa vuonna 1893 ja alueen rakennukset onkin merkitty kaupungin yleiskaavassa säilytettäviksi kohteiksi. Arvokkaan alueen henkiin herättäminen alkoi 2017 vuoden aikana. Uudistetulle alueelle on tullut sekä asuntoja että toimistotiloja, ja rakennetut uudisrakennukset myötäilevät alueen vanhojen rakennusten tyyliä. Ulkovalaistuksen uudistaminen on toteutettu alueen historiaa kunnioittaen.

 

Ulkovalaistuksen rooli maisema- ja kaupunkisuunnittelussa on merkittävä. Olikin tärkeää, että historiallinen ja kaunis Kurjenmäen alue saa arvoisensa ulkovalaisimet. Alueelle sopiva valaistusratkaisu löytyi Agathos-sarjan pylväsvalaisimista. Valaisimessa kohtaavat moderni valaistustekniikka ja perinteinen muotoilu, joka soveltuu erityisen hyvin historiallisten kohteiden valaisuun. Kohteeseen toimitettiin Agathos-valaisimien lisäksi koristeelliset erikoispylväät, jotka ovat kaunis yksityiskohta alueen maiseman sekä rakennusten arkkitehtuurin tueksi.

 

Agathos

Caribonin Agathos on muotoilultaan perinteinen lyhtyvalaisinsarja modernilla tekniikalla. Sarjan valaisimista on saatavilla kolmea eri valonväriä, 2200 K, 3000 K ja 4000 K sekä kuusi eri optiikkaa. Sarjassa on useita asennusvaihtoehtoja sekä lisävarusteena saatavilla lukuisia erilaisia asennusvarsia ja erikoispylväitä. 

LUE LISÄÄ
Kysy lisätietoja tai tarjousta